گسترش صنعت هستهای در اروپا
در پی افزایش بهای سوخت و بی ثباتی قیمتها در قاره سبز؛ بسیاری از کشورهای این قاره توافق کردند استفاده از صنعت انرژی هستهای را بیش از پیش گسترش دهند.
به گزارش رضا شهسوارحسینی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از پاریس ؛ در پی افزایش بهای سوخت و بی ثباتی قیمتها در قاره سبز؛ بسیاری از کشورهای این قاره توافق کردند استفاده از صنعت انرژی هستهای را بیش از پیش گسترش دهند.
فرانسه، رومانی، جمهوری چک، فنلاند، نروژ، اسلوواکی، اسلوونی، بلغارستان، لهستان و مجارستان ده کشوری هستند که با وجود مخالفت برخی از کشورها مانند آلمان توافق کرده اند به منظور استقلال در منابع تولید انرژی تا قبل از پایان سال انرژی هستهای را در چارچوب طبقه بندی اروپا قرار دهند.
کشورهای مذکور در گزارش خود اشاره کرده اند که توسعه صنعت هستهای اتحادیه اروپا میتواند نزدیک به یک میلیون شغل در این قاره ایجاد کند.
فرانسه به تنهایی قرار است تا سال ۲۰۳۰ با نصب راکتورهای جدید ۳۰ میلیارد یورو در حوزه انرژیهای عاری از دی اکسید کربن سرمایه گذاری کند.
منظور از فناوری پیشرفته هستهای استفاده از راکتورهای نسل جدید اس ام آر (SMR) است که نسبت به راکتورهای کلاسیک بسیار کوچکتر و از هزینه ساخت کمتر در حدود یک میلیارد یورو برخوردارست.
توان تولید انرژی این راکتورها بین ۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات است که به لحاظ کوچک بودن ده برابر کمتر از راکتورهای سنتی انرژی تولید میکنند. اما مدت زمان ساخت این راکتورها به نصف یعنی ۵ سال کاهش مییابد.
در حال حاضر ۷۲ طرح ساخت مینی راکتورهای هستهای SMR در نقاط مختلف دنیا در جریان و فقط یک نمونه از آن در سرزمین سیبری فعال است.
فرانسه قصد دارد با ساخت و بکار گیری راکتورهای کوچک نسل جدید علاوه بر تامین برق خانوارهای خود از این فناوری جدید هستهای در زیردریاییها و ناوهای هواپیمابر نیز استفاده کند.
هم اکنون ۵۷ راکتور اتمی در فرانسه به عنوان اولین منبع تولید انرژی برق بیش از ۷۰ درصد این کشور را تامین میکند.
شات لیست:
باصدای اول: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه
باصدای دوم: کارین هِرویو مدیرکل بخش ایمنی راکتورهای اتمی فرانسه